Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La DO Penedès inicia la verema 2020 apostant per la qualitat del seu raïm

La pujada de les temperatures dels darrers dies al Penedès, ha avançat uns dies l’inici de la verema a la DO Penedès respecte a l’any anterior.

Si l’època de collita començava a mitjans d’agost el 2019, enguany el tret de sortida s’ha durant la primera setmana d’aquest mes.

Són diversos els cellers de la DO Penedès que ja han iniciat la verema 2020. A inicis d’aquesta setmana van començar a collir varietats com el Muscat de Frontignan o el Chardonnay. Totes elles dedicades a l’elaboració de vins tranquils. Els cellers calculen que en breu començaran també amb el Macabeu i a finals d’agost prendrà el relleu amb el Xarel·lo, seguit de la Parellada, les Garnatxes i les Carinyenes.

Tot i que l’anyada 2020 ha estat i estarà marcada profundament pel míldiu i la Covid-19, des de la DO Penedès es destaca «el gran esforç dels viticultors de la denominació d’origen durant aquest any que han seguit treballant intensament per obtenir un raïm de qualitat per a l’elaboració dels vins Penedès».

Davant d’unes condicions climàtiques variants a conseqüència del canvi climàtic, des de la DO Penedès, juntament amb els cellers que en formen part, fa anys que es treballa per adaptar les tècniques i els processos dedicats al cultiu de la vinya a la nova situació climàtica. Actualment la DO Penedès treballa activament en diversos projectes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: