Dissabte, 27 de Febrer de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La comissió SantaMaria2020 presenta ‘Art a les teules’

És una nova iniciativa per continuar recaptant fons per les obres de restauració de la teulada de la basílica de santa Maria.

Es una exposició de teules que s’han baixat de la teulada durant les obres, i que s’han cedit a una trentena d’artistes del Penedès. Cada autor ha optat per presentar entre una i tres obres diferents, que estaran exposades del 24 al 31 d’agost, en horari de set de la tarda a dos quarta de deu de la nit, a la sala Mossèn Vinyeta. En total 44 obres inspirades en diferents temes, però on hi predomina l’edifici de santa Maria o alguns dels seus elements.
Les teules estaran a la venda, amb un preu que anirà dels 100 als 300€. Totes les peces estaran exposades fins al dia 31. L’entrada es farà per l’accés principal a la sala Mn Vinyeta, i l’itinerari estarà indicat per finalitzar a la porta de la rectoria, davant del campanar. A la sortida es prendrà nota de les persones que adquireixin les obres, que podran anar a recollir-les a partir del dia 1 de setembre, i també es podrà trobar loteria de Nadal, imants i tríptics per qui vulgui apadrinar una teula o fer aportacions a les obres. Un altre dels atractius de l’exposició serà un apartat on es podran veure algunes de les peces que s’han recuperat en les intervencions arqueològiques que s’han fet els darrers anys. Peces ceràmiques i teules dels segles XVIII i XIX.
Aquesta iniciativa ha de servir per continuar recaptant fons per la avançar en la restauració de la teulada.
Ara que ha finalitzat la primera part, es preveu poder seguir amb una segona etapa que es centraria en la part del mig de la teulada, els trams tercer i quart. El cost de la intervenció a tota la teulada és de 650.000 €, i és per això que continuarà oberta la campanya ‘Apadrina una teula’, amb un cost de 40 euros per teula, o 700 euros per m2, fent accessible les aportacions a tot tipus de propostes. Cal recordar que totes les aportacions tenen una bonificació fiscal del 25%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: