Dilluns, 27 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya ‘Òmnium en ruta’ arriba a l’Alt Penedès amb actes a Sant Sadurní i Vilafranca

Òmnium engega aquesta campanya que recorrerà diferents municipis catalans i que arribarà al Penedès els dies 13 i 14 d’agost amb activitats diverses a Sant Sadurní i Vilafranca.

Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, l’entitat ha programat una campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país. La caravana recorrerà una quarantena de municipis durant l’estiu per reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot, i denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals que duen a terme els poders de l’Estat, començant per la monarquia.
Com explicava el president d’Òmnium a l’Alt Penedès, Jordi Parellada, sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat i pendents de l’evolució de la pandèmia, “Òmnium en ruta” oferirà a Sant Sadurní i Vilafranca un tast de les diferents activitats i projectes que l’associació té en marxa de manera regular. Serà el dia 13 a Sant Sadurní i el dia 14 a Vilafranca.
L’equipament mòbil compta amb tres mòduls, un escenari, una furgoteca (o camió de cuina sobre rodes) i una graderia per al públic on es garantiran en tot moment les distàncies de seguretat entre els assistents. També s’hi podrà veure l’exposició ‘El mapa de la repressió’, que mostra la repressió que s’ha patit en el marc del procés sobiranista, des del Referèndum de l’1 d’octubre del 2017 fins a la resposta post sentència a finals del 2019.
Les activitats s’iniciaran sempre a les 6 de la tarda amb un espectacle de micro-teatre destinat al públic més jove, amb el qual ens endinsarem en el món del circ fet per dones. Cap a les 7 de la tarda, hi haurà la presentació del Premi Sant Jordi de novel·la 2019, ‘Les amistats traïdes’, amb la presència del seu autor David Nel·lo.
Finalment, hi ha actes variables a cada municip. A Sant Sadurní, a les 8 del vespre, tindrà lloc una tertúlia, amb la presència de Montse Ortiz, membre de la Junta Directiva Nacional d’Òmnium i Jordi Cabré, escriptor i advocat, que parlaran sobre temes d’actualitat com ara els drets civils i polítics, la monarquia o la repressió dels altres poders de l’estat. L’endemà, a la mateixa hora, Vilafranca acollirà un debat sobre cohesió social amb la intenció de donar veu a la població més vulnerable que ha vist agreujada la seva situació arran de la crisi actual. Hi participaran representants de l’Associació El Ressó i la Cooperativa Actua.
Cap a 2/4 de 9 del vespre, també a totes dues poblacions, l’actriu vilafranquina Maria Rodríguez ens oferirà una lectura dramatitzada de contes i tancarà la jornada una sessió de cinema a la fresca, on s’hi projectarà un dels curts finalistes del Festival ‘Confitats en Curt’del VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que impulsa Òmnium Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: