Divendres, 30 de Juliol de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La campanya d’estiu d’Òmnium Cultural, “Òmnium en ruta” arriba a l’Alt Penedès

Passarà per Sant Sadurní aquest dijous i per Vilafranca divendres.

Inspirat en el bibliobús d’Òmnium dels anys 70, l’entitat ha programat una campanya a través de la qual interpel·la la societat civil per tornar a aixecar el país. La caravana recorrerà una quarantena de municipis durant l’estiu per reclamar l’amnistia i l’autodeterminació, posant la cultura i la cohesió social al centre de tot, i denunciar la repressió i la vulneració de drets fonamentals que duen a terme els poders de l’Estat, començant per la monarquia. Sempre respectant les mesures sanitàries i els protocols de seguretat i pendents de l’evolució de la pandèmia, “Òmnium en ruta” oferirà als dos municipis penedesencs un tast de les diferents activitats i projectes que l’associació té en marxa de manera regular. L’equipament mòbil compta amb tres mòduls, un escenari, una furgoteca (o camió de cuina sobre rodes) i una graderia per al públic on es garantiran en tot moment les distàncies de seguretat entre els assistents. L’acte començarà a les 6 de la tarda amb un espectacle de micro-teatre destinat al públic més jove, amb circ fet per dones. Un dels eixos vertebradors de la ruta és la cultura i per això, a de les 7 de la tarda, hi haurà la presentació del Premi Sant Jordi de novel·la 2019, ‘Les amistats traïdes’, amb la presència del seu autor, David Nel·lo.
Pel que fa a la programació variable a cada municipi, a Sant Sadurní, a les 8 del vespre, tindrà lloc una tertúlia, amb la presència de Montse Ortiz, membre de la Junta Directiva Nacional d’Òmnium i Jordi Cabré, escriptor i advocat, que parlaran sobre temes d’actualitat com ara els drets civils i polítics, la monarquia o la repressió dels altres poders de l’estat. L’endemà, a la mateixa hora, Vilafranca acollirà un debat sobre cohesió social amb la intenció de donar veu a la població més vulnerable que ha vist agreujada la seva situació arran de la crisi actual. Hi participaran representants de l’Associació El Ressó i la Cooperativa Actua i serà moderat per Marina Llansana, vicepresidenta segona d’Òmnium Cultural. Cap a 2/4 de 9 del vespre, també a totes dues poblacions, l’actriu vilafranquina Maria Rodríguez ens oferirà una lectura dramatitzada de contes i tancarà la jornada una sessió de cinema a la fresca, on s’hi projectarà un dels curts finalistes del Festival Confitats en Curt del VOC, la mostra de cinema i audiovisual en llengua catalana que impulsa Òmnium Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: