Dimecres, 28 de Setembre de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha mort l’il·lustrador Francesc Salvà

Salvà va ser director durant molts anys de l’Escola d’Arts i Oficis del Penedès.

El seu volum d’obra és immens i entre moltes obres cal destacar la il·lustració del llibre ‘Història de Vilafranca’, escrit per Antoni Ribas i editat l’any 1990 per l’Ajuntament de Vilafranca. A més d’il·lustrar, va escriure i publicar diversos llibres i contes, i en el seu afany creatiu, de forma esporàdica, va dissenyar catifes, jocs i joguines, o joies. Francesc Salvà va prendre part activa en l’Associació Professional d’Il·lustradors de Catalunya, de la qual n’era membre fundador. L’any 2001 a la Capella de Sant Joan es va fer una exposició antològica que va permetre mostrar la seva producció de 37 anys dedicats a la il·lustració de llibres infantils i juvenils.
L’abril del 2010 presentava un llibre solidari titulat “Cantata en blau”. Era un llibre de poemes que va definir com a “El blau, infinit, profund, lluminós, silenciós, immens” al·ludint a realitats intangibles com el misteri, el temps, la vida, la mort, l’ànima, o l’univers.
Francesc Salvà va donar el benefici de les vendes a la Junta Local de Vilafranca del Penedès de l’Associació Espanyola Contra el Càncer.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: