Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Esquerra Republicana anima el govern de Vilafranca a aplicar el pla de xoc cultural

Esquerra diu que van presentar un seguit de propostes a l’equip de govern municipal per ajudar a reactivar el sector cultural a la vila, que encara es podria aplicar ara per donar-hi suport.

La cultura, a parer dels republicans, és un dels sectors que pateix amb més duresa els efectes de la COVID-19. La cancel·lació d’espectacles i activitats culturals i el tancament d’espais d’expressió cultural ha posat els creadors en una situació límit.
Els republicans ja van fer arribar durant la primavera a l’equip de govern un seguit de propostes per l’activació d’accions culturals a partir de l’estiu, amb la finalitat de donar suport als artistes locals i a les empreses vinculades a aquest sector i que ERC va incloure dins la seva proposta de pla de xoc general.
Així, els republicans recorden que van demanar al govern actuar per garantir que les persones creadores poguessin seguir duent a terme la seva activitat un cop superat el confinament. També van proposar al govern pactar amb els agents culturals de la ciutat mesures per tal de garantir la
continuïtat de tota mena d’activitat cultural en un escenari en el que, possiblement, l’afluència als actes quedaria limitada per raons sanitàries.
La reactivació del sector passava, a parer dels republicans, per anar més enllà de l’oferta d’activitats culturals on line que el govern havia previst i fer present la cultura a tots els barris de la ciutat. Per tal de garantir les normes de seguretat sanitàries, els republicans apostaven per dur a terme una programació estival de petits concerts musicals o petites actuacions teatrals o de clown als diferents barris per evitar aglomeracions i per assegurar l’activitat cultural a la ciutat.
ERC considera que una part del pla de xoc que van presentar al govern encara es podria aplicar si el govern de Vilafranca tingués realment voluntat de reactivar el sector.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: