Dijous, 1 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En dos dies s’han fet més d’un miler de PCR en els cribratges a l’Escorxador de Vilafranca

A Catalunya en els darrers dies, s’han realitzat 8.275 PCR en els cribratges massius. Se’n fan a Sabadell, Terrassa o Ripollet.

Els cribratges s’han dut a terme en zones que, sense tenir taxes molt elevades, han viscut increments importants en poques setmanes. També és el cas de Vilafranca, on s’estan fent des de dilluns i fins divendres. Les dades del dilluns a Vilafranca són de 694 PCR. I aquest dimarts també hi va haver cues tot el dia. Aquestes proves han cridat l’atenció als mitjans de comunicació generalistes, especialment dilluns quan hi va haver la presència de la consellera Alba Bergés. Aquest dimarts la Xarxa de Televisons Locals també va fer una connexió en directe des de Vilafranca. Allà es va poder conversar amb algun dels joves que van anar a fer-se la prova, com pot ser el cas del periodista Arnau Mañé, que explicava que hi havia anat a títol personal i com a responsabilitat per complir amb la crida de les autoritats. També comentava que la prova pot ser anguniosa però no és dolorosa.
Tot i ser respectuós amb les mesures de seguretat sanitària, l’Arnau recordava que no sempre es poden acabar complint escrupulosament.
L’entrada i la sortida de l’Escorxador està controlada per voluntaris de Protecció Civil.
El primer dia es van fer quasi 700 PCR a Vilafranca i aquest dimarts també va ser molta la gent que es va presentrar per fer-se la prova.
A Vilafranca no hi ha una situació de localització de casos concreta i des del Departament de Salut s’insisteix en la importància de la Proactivitat, la Complicitat i la Responsabilitat de tothom, el que han anomenat “la nova PCR”. Es tracta d’un canvi d’estratègia que busca treballar amb el conjunt de de les administracions de manera concertada, buscant la complicitat per vetllar pel compliment de les mesures de seguretat. Segons el mateix Departament s’ha aconseguit una estabilitat i això ja és un primer objectiu assolit, però ara, el més important és que es redueixin les taxes passant de l’estabilització a la reducció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: