Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els administradors munten parada a la plaça de la vila per vendre l’estampa i els domassos

Tal dia com avui i demà en unes circumstàncies normals els carrers i places de Vilafranca viurien el primer gran esdeveniment previ a la Festa Major.

Es donaria a conèixer el programa d’actes, l’estampa i el regal, que es repartirien pels carrers, el primer dia, i amb diversos actes a tots els barris en diferents espais durant dues tardes. Enguany la pandèmia de la Covid-9 també ha provocat que aquesta activitat prèvia no es dugui a terme. Però els administradors de la Festa Major, que dilluns presentaven el conjunt d’activitats simbòliques de la ‘Irrepetible’, han volgut com a mínim ser presents a la plaça de la Vila d’una manera especial durant el que havien de ser els dos dies de capta. Així la gent pot anar a comprar l’estampa de sant Fèlix, que ja es va presentar el passat 4 d’agost, obra de l’artista Joan Hurtado “Canano”.
Tot i que no hi ha Festa Major, els administradors han volgut mantenir l’estampa de Sant Fèlix com a element vinculat a la devoció pel patró que es renova cada any.
“Canano” assenyala que ha volgut fer un Sant Fèlix “reconeixible i sense cap element que recordi la problemàtica que estem vivint”, amb una estampa realista, que ressalta el vessant més místic del sant. Acompanya als administradors en la venda, amb presència del quadre original de l’estampa i ha recollit bones crítiques per part dels vilafranquins.
L’estampa està a la venta des d’aquest dimarts, cada dia a partir de les cinc de la tarda, a la parada que els administradors instal·len davant del seu local a la plaça de la Vila. Aquests dimecres i dijous, que haurien estat els dies de la Capta, es ven matí i tarda. El preu és de 5 euros, un preu popular perquè volen que l’estampa i la Festa Major sigui present a totes les cases. A la parada dels administradors, a més de la resta de marxandatge com la nova peça del Serrallonga, també s’hi poden trobar els tres models de domassos que han presentat aquesta setmana i que posen a la venda perquè tothom qui ho vulgui els pengi als balcons, per fer respirar un ambient festamajorenc a Vilafranca durant aquests dies.
El domàs mostra una imatge divertida del sant, amb ulleres de sol. Un domàs costa 12 euros i si es compra el pack de tres el cost és de 30 euros.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: