Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El turisme rural al Penedès es refà gràcies a la campanya d’estiu, en un any força complicat

L’època d’estiu acostuma a ser de les intenses a nivell de feina a les cases de turisme rural d’arreu, i al Penedès també és una de les temporades més importants.

Aquest any, com explica el president de l’Associació de Masies del Penedès, Raimon Olivella, es va iniciar l’estiu amb moltes incògnites i neguits, ja que es venia de perdre la campanya de Setmana Santa a causa del tancament obligat a causa de la COVID-19. Quan van poder tornar a obrir van ser uns primers mesos amb moltes pujades i baixades d’activitat, una especie de muntanya russa, explica Olivella. DE cop es van anul·lar la majoria de les reserves per els mesos d’estiu dels clients de fora de l’estat, que acostumen a representar un 80% de la facturació. Per contra, es van anar omplint amb reserves de clients majoritàriament del territori català. Han tingut un bon juliol i preveuen un bon agost.
Les darreres notícies que van apareixent als mitjans internacionals sobre la situació sanitària a l’estat espanyol no afavoreixen que el públic estranger s’acosti, i en aquests moments més del 80% de la clientela que atenen és nacional. En aquest sentit apunta Olivella que la proximitat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona ha estat un factor positiu.
Per Olivella un factor clau és la sensació de seguretat que ofereixen les masies i cases rurals, en espais naturals, oberts i sovint sense haver de compartir gairebé amb ningú més els equipaments.
En definitiva, des de l’Associació de Masies del Penedès les sensacions són positives ja que s’han pogut refer en part dels mesos que van haver de tancar.
Malgrat tot però, reconeix Olivella que ara mateix és impossible fer previsions de cara a la temporada d’hivern, i tampoc de manera més immediata al que pot ser el setembre ja que moltes reserves arriben encara a darrera hora.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: