Diumenge, 1 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PVI arriba a la recta final amb 18 incendis petits a l’Alt Penedès i el Garraf

L’Alt Penedès i el Garraf arriben a la recta final del Pla d’Informació i Prevenció d’Incendis Forestals amb 18 incendis i molt poca superfície afectada, poc més d’una hectàrea.

La campanya del Pla d’Informació i Prevenció d’Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona, iniciada el 12 de juny i que s’estendrà fins al 31 d’agost, ha detectat en aquests dos mesos prop d’un centenar d’incendis en àrees de vegetació que han afectat un total de 10 hectàrees i mitja a tota la província.

A l’Alt Penedès i el Garraf, fins al 15 d’agost, s’han comptabilitzat 18 incendis però la seva afectació ha estat molt inferior a la de les campanyes anteriors. En total ha cremat poc més d’una hectàrea de superfície entre les dues comarques. En termes generals, a tota la província la incidència dels focs ha estat fins a deu vegades menor que altres temporades. De manera que ha estat la més baixa dels darrers vint anys.

L’equip que aquest any integra el PVI està format per 259 persones que, amb 93 unitats mòbils, 18 punts de guaita i 8 centres de control, cobreixen gairebé 500.000 hectàrees forestals de 273 municipis de la demarcació de Barcelona. El personal d’informació i vigilància s’ha adreçat a un total de 40.000 persones que es trobaven en camins, àrees de lleure, zones d’aparcament, urbanitzacions, masies i cases de colònies, que han estat informades i previngudes dels risc d’incendi en aquestes zones.

A l’Alt Penedès i el Garraf, vuit unitats han fet prop de 2.000 actuacions.

Unes actuacions que a tota la província s’articulen al voltant de quatre grans àmbits: conscienciació a la població, dissuasió de conductes imprudents, detecció d’incendis, abocaments inflamables o deficiències en línies elèctriques i revisió d’infraestructures de prevenció.

El PVI s’ha hagut d’adaptar aquest 2020 a les circumstàncies excepcionals derivades de la Covid-19.

El Pla d’Informació i Prevenció d’Incendis Forestals (PVI) de la Diputació de Barcelona es va iniciar l’any 1996 amb una prova pilot a la comarca de l’Alt Penedès i es va estendre l’any 2000 a gairebé tots els municipis amb superfície forestal de la demarcació de Barcelona. El Pla es realitza en col·laboració amb 273 ajuntaments, 125 agrupacions de defensa forestal, 9 federacions d’agrupacions de defensa forestal i altres administracions per aquest objectiu comú. Aquesta iniciativa forma part del programa de suport als municipis en la prevenció dels incendis forestals, que té com a finalitat principal evitar-los i limitar-ne els seus efectes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: