Dilluns, 15 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El mercat del dissabte manté l’activitat tot i que han baixat les vendes

Des de que es va reobrir el mercat dels dissabtes a Vilafranca s’han anat aplicat diferents mesures de controls i seguretat enfocades a la prevenció de la COVID-19.

Unes situacions però, que alguns paradistes consideren que s’han relaxat en les darreres setmanes. Pel que fa a les vendes, consideren també que en les primeres setmanes després de la reobertura la gent es va animar molt, però en aquestes darreres apunten un cert descens. Loa Manzano és un paradista de roba habitual al mercat.

Ell considera que caldria tornar a aplicar més mesures de control i seguretat al mercat, retornant una mica al que es feia els primers mesos.

Un altra dels paradistes habituals, en aquest cas de fruita i verdura, és Joaquim José, que recordava que van estar uns mesos anant a la Girada abans de tornar al seu emplaçament al mercat. Considera que és important tornar a obrir mercats, i mantenir-los. Ells han anat mantenint la seva presència en els que han tornat a obrir.

A nivell de vendes, José apunta que encara no s’ha recuperat el nivell d’abans del tancament. Demana als ciutadans que s’acostin als mercats i ajudin a mantenir-los vius.

El mes d’agost acostuma a ser un temps complicat també per els mercats com el de Vilafranca, ja que hi ha molta gent que fa vacances i per tant es registra menys moviments que en altres èpoques de l’any. Els paradistes esperen que el mercat es mantingui obert, que els qui s’hi acosten compleixin i segueixin les normes quer marquen les autoritats en relació a l’actual situació sanitària, i que per tant es puguin anar recuperant els nivells de vendes dels mesos anteriors a la pandèmia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: