Dimecres, 20 d'Octubre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Fòrum Berger Balaguer acull una exposició sobre rajoles d’art i oficis amb temàtica de la FM

En l’exposició es poden observar rajoles dels diferents balls, com pot ser el drac de Vilafranca, els diables, el ball de les gitanes o la imatge de Sant Fèlix.

Des del passat 27 d’agost a l’11 d’octubre l’Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer de la Fundació Pinnae presenta una exposició de rajoles d’art i oficis amb la temàtica de la Festa Major Vilafranquina de l’artista de Capellades, Francesc Aloy. En l’exposició es poden observar rajoles dels diferents balls, com pot ser el drac de Vilafranca, els diables, el ball de les gitanes o la imatge de Sant Fèlix. Aloy explicava com va sorgir la idea de fer una exposició d’aquestes característiques.
Les rajoles esdevenen un important testimoni de la història i la vida des de mitjans del segle XVII fins a finals del segle XIX. En aquella època, tenien una funció no solament artística, sinó també informativa per la seva societat. Enguany, en un any del tot diferent en el que no viurem la Festa Major tal i com estem acostumats, Aloy ha volgut que la més típica estigui present d’alguna manera.
El ceramista F. Aloy Carné es va iniciar des de molt jove en el món de la pintura i es relaciona amb referents del moviment d’artistes de la Vila de Capellades i de la comarca de l’Anoia. La seva obra pictòrica és realista, impressionista i figurativa. Tanmateix, la seva obra ceràmica, segueix el seu particular tractament del color i de la llum, adjuntant els seus coneixements i estils tradicionals de la ceràmica catalana. L’exposició es podrà visitar entre el 27 d’agost i l’11 d’Octubre en horari de dijous a dissabte de 18:30 a 20:30 i diumenge i festius de 12:00 a 14:00 i de 18:30 a 20:30.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: