Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental Societat Anònima participa en un festival internacional

El documental dirigit per Ramon Tort i Raimon Benach ha estat seleccionat a la Secció Oficial del Mediteran Film Festival de Bòsnia i Hercegovina.

Aquesta setmana passada el magazine de Penedès TV ‘Estiu al Claustre’ ha entrevistat al realitzador Ramon Tort, juts la mateixa setmana que s’ha sabut que el seu documental participa al 21è Festival de Cinema Mediterrani, un dels esdeveniments cinematogràfics més importants de Bòsnia i Hercegovina. El festival se celebrarà del 19 al 22 d’agost. Enguany, per culpa del coronavirus, el festival es farà en línia virtual. Una vintena de documentals competeixen al programa oficial, deu llargmetratges i deu breus documentals, entre els quals hi ha el penedesenc.
“Societat anònima” es va estrenar el setembre de l’any passat al cinema Kubrick de Vilafranca. És el resultat de tres anys de rodatge. Els dos directors es van proposar explicar el fet casteller al món i això els va suposar un repte inicial.
Més enllà de les construccions humanes, que circulen de manera viral per les xarxes, els castells impliquen una manera de viure i una organització social concreta, que ens permet entendre com és la societat que els acull.
Tort destaca que la colla castellera dels Xicots de Vilafranca, és l’exemple d’una colla on tots els membres són imprescindibles. Des de l’enxaneta a l’últim casteller de la pinya, tots els integrants necessiten ser sumats per arribar a alçar les construccions. Els seus objectius tot i ser un xic més modestos que els de les colles grans, són també un repte que els ha de fer superar-se i és aquest, un dels temes importants que volen retratar en el documental.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: