Dilluns, 27 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cinquè institut de Vilafranca iniciarà el curs al Pau Boada mentre no disposi de barracons

La Generalitat ha fet saber a l’Ajuntament que els barracons no arribaran a temps per l’inici de curs, i mentre ha decidit ubicar els 60 alumnes i els seus professors a l’escola Pau Boada

Ja feia algunes setmanes que planejava la possibilitat que la instal·lació dels barracons del cinquè institut a Vilafranca no arribés a temps per l’inici de curs; i finalment aquesta qüestió s’ha acabat confirmant. El departament d’Educació de la Generalitat ha decidit, davant d’aquesta impossibilitat, que els 60 alumnes que començaran primer d’ESO en aquest nou institut iniciïn les classes en un espai habilitat a l’Escola Pau Boada.
Una decisió que l’Ajuntament ha conegut a darrera hora, i que com comenta la regidora d’Educació Txell Montserrat, no veuen amb bons ulls. Montserrat explica que quan se’ls va plantejar aquesta possibilitat des de l’Ajuntament es va oferir un espai alternatiu per acollir temporalment aquests alumnes, però que la Generalitat no ha va tenir en compte.
Des de l’Ajuntament es posava sobre la taula el fet que hi ha molts alumnes de fora de la vila, i que la ubicació al Molí d’en Rovira facilitava els desplaçaments en l’espai alternatiu segons ha pogut saber Ràdio Vilafranca /Penedès Televisió era l’equipament que els Mormons tenen en aquella zona i que disposa de tots els serveis des de wifi fins a aules.
Montserrat apunta que la previsió del Departament és que aquesta ubicació provisional al Pau Boada sigui temporal i no vagi més enllà del primer trimestre.
En aquest sentit diu que des de l’Ajuntament n’estaran molt pendents per tal que la Generalitat agiliti al màxim els termini. Ha volgut també tranquil·litzar les famílies, davant d’un inici de curs que es presenta amb més incerteses de les habituals, ja que les direccions dels dos centres estan treballant de manera coordinada per tal de garantir una bona estada dels alumnes al centre mentre duri la situació.
Recordem que l’inici de curs està previst per el 14 de setembre, i que en aquest cinquè institut de la vila s’han omplert les dues classes de primer d’ESO que es van ofertar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: