Dilluns, 27 de Setembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El cava ha patit més que el vi la caiguda de vendes provocada per el coronavirus

El president de l’Associació d’Elaboradors de Cava, Damià Deàs, assenyala que el 2020 és l’annus horribilis per el cava.

D’una banda perquè en ser un producte molt vinculat a la celebració enguany s’ha consumit menys i de l’altra per la verema afectada pel míldiu amb rendiments molt baixos per hectàera.
El president d’AECAVA, Damià Deàs, assenyala que la caiguda de consum que s’ha patit.
Cal dir, però, que amb les darreres dades d’exportació de vi i cava català del primer semestre de l’any publicades aquesta setmana per la Generalitat, s’ha pogut comprovar que la caiguda no ha estat tant forta com es preveia.
Deàs apunta, però, que el sector del cava té una gran diversitat d’empreses amb estratègies diferents de venda.
Per exemple les que dediquen els seus esforços a la restauració en grans ciutats de l’estat, han patit més la caiguda de vendes. En canvi els que s’adrecen a zones turístiques de costa o de muntanya del mercat interior han tingut un repunt.
Un altra tema és el de la verema i dels preus als que es pagarà el raïm. En aquest sentit el president d’AECAVA, també vol assenyalar les diferències d’estratègies empresarials. Apunta, però que el principal operador, Freixenet paga uns preus que fins i tot el seu president ha reconegut en una entrevista que són injustos.
Damià Deàs lamenta que l’increment de plantacions de vinya aprovat pel Ministeri hagués comportat un augment del desequilibri entre l’oferta i la demanda, i assenyala que caldran mesures estructurals per regular l’excés de producció, tant a la vinya com en els cellers.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: