Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
El 2019 l’economia de l’Alt Penedès es va estancar, amb una majoria d’empreses de serveis

El 2019 l’economia de l’Alt Penedès es va estancar, amb una majoria d’empreses de serveis

Fa uns dies la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació feien públic l’informe anual sobre la demarcació que en fa una anàlisi econòmica desglossat per comarques.

Segons comenta Isidre Also, conseller delegat de Node Garraf Agència de Desenvolupament Econòmic i col·laborador de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió, de l’estudi es desprèn que l’Alt Penedès va viure el 2019 a nivell econòmic amb una certa inèrcia i sense creixement de l’activitat empresarial.
Also apunta que a l’Alt Penedès un 17% de les empreses es troben en el sector industrial, i no hi ha creixement; mentre que un 71% es dedicaria al sector dels serveis, tot i que tampoc hi ha creixements. En aquest sentit remarca que es dona una tercerització de l’activitat empresarial.
De l’estudi es desprèn que el 2019 l’ocupació va crèixer un 6%, tot i que segons Also es tracta majoritàriament de llocs de treball sense formació i un perfil poc tècnic. A més amb poca autoocupació.
Finalment Also remarca que a la comarca hi ha una concentració d’un 25% al voltant del sector alimentari, i destaca com a positiu que la majoria és capital autòcton.
Des del seu punt de vista caldria treballar per una clusterització d’aquest sector per acompanyar-lo i potenciar-lo.
Segons l’estudi, que recull les dades del 2019, a l’Alt Penedès es va tancar aquell any amb un 10’4% de taxa d’atur registral, amb un molt lleuger descens respecte l’any 2018. També recull un descens d’un 0’2% ene l nombre d’empeses a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: