Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 2019 l’economia de l’Alt Penedès es va estancar, amb majoria d’empreses del sector serveis

Fa uns dies la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació feien públic l’informe anual sobre la demarcació que en fa una anàlisi econòmica desglossat per comarques.

Segons comenta Isidre Also, conseller delegat de Node Garraf Agència de Desenvolupament Econòmic i col·laborador de Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió, de l’estudi es desprèn que l’Alt Penedès va viure el 2019 a nivell econòmic amb una certa inèrcia i sense creixement de l’activitat empresarial.
lso apunta que a l’Alt Penedès un 17% de les empreses es troben en el sector industrial, i no hi ha creixement; mentre que un 71% es dedicaria al sector dels serveis, tot i que tampoc hi ha creixements. En aquest sentit remarca que es dona una tercerització de l’activitat empresarial.
De l’estudi es desprèn que el 2019 l’ocupació va crèixer un 6%, tot i que segons Also es tracta majoritàriament de llocs de treball sense formació i un perfil poc tècnic. A més amb poca autoocupació.
Finalment Also remarca que a la comarca hi ha una concentració d’un 25% al voltant del sector alimentari, i destaca com a positiu que la majoria és capital autòcton.
Des del seu punt de vista caldria treballar per una clusterització d’aquest sector per acompanyar-lo i potenciar-lo.
Segons l’estudi, que recull les dades del 2019, a l’Alt Penedès es va tancar aquell any amb un 10’4% de taxa d’atur registral, amb un molt lleuger descens respecte l’any 2018. També recull un descens d’un 0’2% ene l nombre d’empeses a la comarca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: