Dimecres, 27 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bona resposta a la crida de les donacions de sang a Vilafranca

El Banc de Sang ha previst fer recollida de donacions a diversos espais de Vilafranca aquest mes d’agost, enlloc de la tradicional marató de Festa Major.

Fa uns dies va ser Cal Figarot, aquest dijous és el local de joves de La Nau del barri de l’Espirall el lloc on s’estan fent les donacions de sang i també n’hi ha previstes dues més a la Girada i a Cal Noi Noi.
La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, assenyala que enguany no hi ha Festa Major a Vilafranca i que això els ha portat a reinventar-se i muntar una campanya de quatre dies a llocs diferents durant el mes d’agost.
Aquest estiu calen més donants per afrontar les intervencions i els trasplantaments ajornats. Després dels mesos de confinament, el consum de sang als hospitals de Catalunya no només s’ha normalitzat, sinó que ha augmentat respecte del que és habitual. Actualment hi ha més demanda de sang per poder fer front a l’activitat assistencial ajornada durant l’estat d’alarma. Així, moltes intervencions quirúrgiques no urgents com poden ser les operacions traumatològiques de maluc o d’altres patologies relacionades amb la sang com són els trasplantaments de moll d’òs, han registrat una activitat molt per sobre de l’habitual en les darreres setmanes.
A Vilafranca la resposta està sent molt positiva.
Les noves circumstàncies provocades per el coronavirus fan que es necessiti fer una reserva prèvia, tot i que si hi ha espai la reserva es pot arribar a fer el mateix dia.
El tipus de sang més sol·licitat acostuma a ser 0 negatiu, un grup reduït de donants, la sang dels quals és universal, compatible amb la resta, però en canvi només poden rebre del seu propi grup sanguini.
A la Nau encara es pot fer donació aquest dijous de cinc de la tarda a les nou de la nit. La pròxima cita serà al local de l’Associació de Veïns del barri de la Girada el dilluns 24 d’agost i finalment també el dimecres 26 d’agost al local dels Xicots de Vilafranca, Cal Noi Noi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: