Dimecres, 19 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Balanç del tot positiu de les 4 donacions especials que s’han fet a Vilafranca

Aquest dimecres durant tot el dia el local dels Xicots de Vilafranca, Cal Noi Noi, va acollir la quarta donació de sang especial d’aquest estiu planificada pel Banc de Sang enlloc de la marató.

De fet, tal dia com avui 27 d’agost, en els darrers anys al Casal de Vilafranca, es feia una marató de donacions de sang com a acte previ de la Festa Major. Però quan es va anunciar que no hi hauria festa major des del Banc de Sang es van haver de reinventar i van promoure la recerca de 4 espais en dies diferents. A primers d’agost va ser al local dels Castellers de Vilafranca, Cal Figarot, després va ser al local de joves de La Nau del barri de l’Espirall i aquesta setmana dilluns a l’associació de veïns de la Girada i finalement aquest dimecres a Cal Noi Noi.
La tècnica de promoció del Banc de Sang i Teixits, Marta Hernández, assenyala que el resultat ha estat molt positiu, tant o més que la marató.
Actualment hi ha més demanda de sang per poder fer front a l’activitat assistencial ajornada durant l’estat d’alarma.
Les noves circumstàncies provocades per el coronavirus fan que es necessiti fer una reserva prèvia i que es preguin totes les mesures de prevenció.
Aquesta ha estat la primera vegada que el local dels Xicots de Vilafranca, Cal Noi Noi, acull una donació de sang, però des de la colla anuncien que ja s’han proposat per ser un espai de donació més sovint.
Finalment el resultat de les donacions ha estat molt bo. A Cal Figarot se’n van fer 88, 7 de nous donants. A la La Nau van ser 74 donacions, 9 de nous donants, al local de l’Associació de Veïns de la Girada es van recollir 88 donacions, 7 de nous donants, i finalment al local dels Xicots, 78 donacions , 6 de nous. En total 328 donacions, superant les donacions de la marató de l’any passat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: