Dimarts, 20 d'Abril de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Lluch reivindica una solució col·lectiva per fer front al míldiu

El viticultor i president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, explica que “la pandèmia del míldiu” està posant al descobert moltes mancances del nostre agrari.

Lluch lamenta que hi ha viticultors que, aquesta verema, pot ser que no rebin cap ingrés per la seva feina, perquè el míldiu se’ls ha emportat tota la collita de raïm. El president del Consell Comarcal apunta també que les vinyes més afectades seran les ecològiques.

Lluch creu que la problemàtica de la pagesia no s’ha d’abordar només des del vessant agrícola, sinó com una problemàtica de país. És el moment, diu, de posar la pagesia al centre del debat i com a riquesa de Catalunya.

Enguany els viticultors disposarem d’algunes ajudes per a la verema en verd, però Lluch creu que si la Generalitat de Catalunya no és capaç d’incrementar el pressupost d’aquests ajuts, no s’arribarà enlloc.

Xavier Lluch apunta que tots els agents del sector han de sumar el seu esforç: administracions, empreses, viticultors, sindicats, patronals i denominacions d’origen. Diu que estan cridats a planificar i a posar-se d’acord, perquè en la cadena de producció dels vins cap actor trepitgi el qui té per sota. Al mateix temps, matissa que és optimista i que ‘tenim tots els ingredients per ser una regió vitivinícola capdavantera al sud d’Europa’

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: