Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca torna a acollir l’entrega de premis del 54è Concurs Tastavins Penedès

El Claustre dels Trinitaris de Vilafranca del Penedès ha acollit l’entrega de premis del 54è Concurs Tastavins DO Penedès.

L’acte, amb accés restringit només als cellers guanyadors a causa de les mesures de seguretat vers la COVID19.
Les 35 medalles de les 7 categories del concurs es van repartir entre 23 cellers. En la categoria de vins blancs, la medalla d’or va ser per a Blanc Subur de l’Hospital de Sitges. Entre els vins blancs criança, l’or ha estat per Cultivare de Vallformosa. La categoria de vins rosats va premiar amb la medalla d’or a Masia La Sala de Vallformosa. En la categoria de vins negres joves, l’or va ser per Anaïs de 1+1=3. En la categoria de vins negres criança l’or se’l va endur Reserva Martí d’Albet i Noya. En la categoria d’escumosos Clàssic Penedès, el premi principal ha estat per Balma de Mas Bertran. I per acabar, en la categoria Xarel·lo, l’or va ser per Les Cerveres d’Oriol Rossell.
El president de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Max Margalef, destacava la importància de celebrar actes com aquest i apuntava l’augment de participants en aquesta edició.
Sota la direcció tècnica de la DO Penedès, enguany i per segon any consecutiu, el panell de tastadors del concurs ha estat format per sommeliers, enòlegs, formadors i periodistes especialitzats d’alt nivell que han destacat l’alt nivell dels vins que s’han presentat a l’edició 2020. Els presentadors de l’acte, tastadors del concurs i propietaris del portal Enoturista.cat, Judith Cortina i David Jové, es van encarregar de dinamitzar l’acte i donar pas a les diferents personalitats que van entregar els premis.
En l’esdeveniment hi van intervenir diferents representants institucionals com el president de la DO Penedès, Joan Huguet que va felicitar als Tastavins per l’empenta en la organització any rere any del concurs; el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, que va destacar els esforços de les Denominacions d’Origen com la Penedès per potenciar el vi català o Xavier Lluch, president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, que va voler posar en valor la feina dels pagesos del Penedès. Durant l’acte també hi van intervenir els anteriors presidents de l’Acadèmia Tastavins Penedès, Joan Peret i Joan Tarrada. L’acte el va cloure el regidor de promoció econòmica Joan Manel Montfort, destacant que per un doble motiu que s’hagi celebrat l’entrega de premis de Tastavins.
Per finalitzar l’acte, tots els assistents van fer un brindis pels vins Penedès des del seu seient.
S’ha incrementat lleugerament el nombre de pacients ingressats amb sospita de Covid-19 al Penedès i Garraf

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: