Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca tindrà un Pla d’Intervenció Integral del Centre Històric – Carrer Comerç

El pla compta amb una iniciativa pionera de Plans Ocupació per a Joves.

L’Ajuntament de Vilafranca desenvolupa una iniciativa de plans ocupació municipals per a menors de 35 anys en el marc de la iniciativa europea de Desenvolupament Urbà Sostenible Integral. La primera partida del projecte, de 100.000€, s’ha aprovat en el darrer ple municipal. El projecte s’emmarca dins del Pla de Xoc pels efectes del coronavirus i es proposa una iniciativa que inclou 4 plans d’ocupació i una dotació de pressupost necessària per incloure la participació de petits industrials que assegurin el desenvolupament del programa. Es té en compte l’increment de les xifres d’atur en els mesos de COVID19 i el risc que pot suposar que alguns industrials locals tinguin dificultats per continuar la seva activitat.
Els més joves han patit dues crisis seguides, la crisi econòmica 2008 i l’actual, que han impactat en el seu desenvolupament personal i professional. La crisi sanitària i les seves conseqüències econòmiques ha impactat especialment als serveis i l’esquema tradicional de plans d’ocupació no serà suficient per un col·lectiu molt afectat. Es tracta d’habilitar en el context del Pla de Xoc un pressupost superior als 100.000€ que serà complementat amb pressupostos de contractació d’industrials.
De la mateixa manera que el Vilafranca Inclusió havia incidit sobretot en el sector de la construcció, aquest nou programa inclou diversitat de perfils joves que es puguin incorporar a programes municipals i que puguin accelerar la consolidació de les seves carreres professionals i la inserció laboral.
Totes les actuacions de renovació urbana previstes, similars a les d’un pla de barri, són iniciatives en l’àmbit del Centre Històric ampliat amb l’entorn del Carrer Comerç.
L’objectiu de l’Ajuntament és aconseguir finançament europeu, que podria arribar a un màxim de 5M€, i també de la Diputació de Barcelona, que podria arribar als 2M€. En relació a la primera partida acordada, la dels plans d’ocupació de finançament municipal amb 120.000€ adreçats a joves de menys de 35 anys la convocatòria es farà el proper mes de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: