Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca aprova l’expedient de contractació del bus urbà amb nous vehicles híbrids

Un dels acords més destacats del ple ordinari celebrat aquest dimarts al vespre de forma telemàtica ha estat ha estat l’aprovació de l’expedient de contractació del servei de transport urbà.

El regidor d’Hisenda, Aureli Ruiz, recordava que ja fa temps que es va esgotar el contracte amb l’empresa Montbus. Es va fer un concurs per la nova adjudicació, però va quedar desert. Ara s’ha refet el concurs pensant en les noves necessitats. Es preveu una concessió per 9 anys més un de pròrroga, es demana una flota de vehicles híbrids i es compta amb un pressupost de més de 4M€ pel conjunt dels 10 anys.
Ruiz apuntava que es preveu que els nous busos puguin circular l’estiu de l’any vinent.

Des de Ciutadans, Eladio Garcia, anunciava el vot favorable, tot i proposant que es contempli la possibilitat que els busos siguin de gas, que són més ecològics.

Ramon Arnabat, de VeC, apuntava que és un contracte important i valorava de forma positiva que la gestió es mantingui en darrera instància a mans de l’ajuntament, tot i que preferirien que fos un servei municipal al 100%.

Arnabat va demanar la presència d’un representant de l’oposició en la mesa de contractació.
En nom de la CUP la regidora Maria Ramon, anunciava el vot en contra tot i defensant la gestió directa dels serveis públics.

Per part d’ERC, Pere Sàbat, apuntava que la mobilitat és un dels reptes importants en el futur per Vilafranca, i demanava que un aspecte com aquest s’hauria de debatre en el marc de la Comissió del Transport Públic de l’ajuntament.

Sàbat també assenyalava que hauria estat interessant contemplar vehicles de gas o elèctrics o que caldria plantejar una línia de bus cap als polígons industrials del voltant de Vilafranca. Finalment el regidor d’Hisenda va recollir la petició d’un representant de l’oposició a la mesa i el punt es va aprovar amb els vots a favor de C’s, VeC, PSC i JxV, l’abstenció d’ERC i el vot en contra de la CUP.

D’altra banda en el transcurs de l ple també es va aprovar la modificació de crèdits del pressupost municipal de 2020. En aquest punt el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, remarcava la creació de Plans d’Ocupació adreçats a gent jove.

La proposta es va a provar amb els vots de l’equip de govern i de C’s. VeC i ERC es van abstenir mentre que la CUP hi va votar en contra.
I un dels punts que va generar més controvèrsia va se el de la creació d’una plaça de director de Serveis Socials. Des de l’oposició es va criticar que no es faci via promoció interna.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: