Dimarts, 28 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

VeC planteja un 2n pla de xoc per fer front a la crisi sanitària, econòmica, social i cultural

Per Vilafranca en Comú, aquest segon pla ha de tenir un «clar biaix social, ambiental i de gènere».

Vilafranca en Comú valora positivament el pla de xoc acordat per tots els grups municipals i la seva dotació pressupostària, però critica la gestió «monopolística i unilateral» que n’ha fet l’equip de govern. De les mesures concretes d’aquest pla, els Comuns creuen que algunes s’han aplicat d’acord amb el consens, però d’altres s’han aplicat «incomplint l’acord escrit i regatejant els ajuts als col·lectius més desfavorits». Per això Vilafranca en Comú proposa un segon pla de xoc de setembre a desembre que contempli més mesures socials i culturals, que es doti amb les modificacions de pressupost necessàries i el romanent del 2019 i els ajuts que es puguin rebre d’altres administracions i que es gestioni des del consens i la participació de tots els grups municipals.

Per VeC, aquest segon pla ha de tenir un «clar biaix social, ambiental i de gènere» i ha de permetre implementar les mesures pendents del primer pla de xoc, especialment pel que fa a habitatge, educació, infància i atenció a les persones. Entre les mesures proposades per Vilafranca en Comú, destaquen la creació d’una línia d’ajuts específics per a llars monoparentals, habitatge de lloguer, garantir l’equitat en l’escolarització, la connectivitat i les activitats esportives i de lleure educatiu i fer front a les situacions d’emergència de les persones i les famílies mitjançant targetes moneder per a la compra al comerç local.

També proposen l’adopció mesures per millorar la mobilitat sostenible, fomentar la instal·lació de petits tallers, negocis i comerços, reforçar els serveis d’atenció a la gent gran, ampliar el nombre d’agents cívics, promocionar el turisme cultural i el cooperativisme o realitzar un acte públic d’homenatge a les treballadores i treballadors que han fet front en primera línia a la pandèmia i a les víctimes i als seus familiars.
Finalment, des de VeC han mostrat la seva preocupació per com s’està afrontant la contenció de la Covid-19 a la vila i han denunciat la manca de gestors Covid i de rastrejadors que permetin fer el seguiment i l’aïllament dels contactes dels casos positius.

VeC també considera imprescindible comptar amb una diagnosi social que permeti conèixer la realitat sobre la que s’ha d’actuar.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: