Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha celebrat 5è concurs de pintura ràpida Premi Vilafranca Cultura

La Secció de Belles Arts del Casal de Vilafranca organitzava aquest dijous la cinquena edició d’un concurs posposat a aquest mes de juliol amb motiu de la pandèmia.

Durant la tarda es podien veure pels carrers i places del centre de la vila artistes amb els seus cavallets, pintures i pinzells. I se’ls podia veure treballar a l’aire lliure. En aquesta edició hi participaven 14 artistes.
Des del Casal s’ha volgut reprendre l’essència del concurs per tal de recuperar el centre d’interès del concurs i la presència dins la festa del llibre i de la rosa, tot i recordant que en les dues primeres edicions el certamen coincidia amb la festivitat de Sant Jordi. Enguany la temàtica era Vilafranca en un Sant Jordi molt especial: ambient de parades de llibres i flors als carrers i places del centre vila.
El concurs incorporava mesures de seguretat per tal que la ciutadania mantingués una distància prudencial respecte els participants. D’aquesta manera, cada pintor estava enquadrat en una quadrícula de 3m².
El concurs es va celebrar de quatre de la tarda a nou del vespre i el veredicte es va fer public mitja hora més tard dins del teatre del Casal amb presència dels artistes. Hi havia tres accèssits. En aquesta edició s’afegia el Premi corporatiu de la cooperativa Entrem, que es va endur Antoni Mariscal. El premi Vilamòbil va ser per Joan Vila.
El tercer premi se’l va endur Ramon Pujolà de Sant Pere de Ribes, el segon va ser per Lydia Cuevas de Reus i el primer premi el va guanyar Juan Manuel Torres de Gavà. Les obres guanyadores estaran exposades al vestíbul del Teatre Casal fins el 13 de setembre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: