Dimarts, 16 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Recuperen l’antic pou de l’escola Cristòfor Mestre per a usos de reg de carrers i places

El vell pou que existeix al subsòl del pati de l’escola Cristòfor Mestre s’ha pogut recuperar per a usos de reg de carrers i places de la vila.

El pou va quedar en desús fa vuit anys a causa de diverses deficiències tècniques, però ara l’Ajuntament l’ha arreglat per tal de poder aprofitar els recursos que ofereix. En concret, durant els darrers mesos, s’ha canviat la bomba d’extracció i s’ha renovat el quadre elèctric, dues millores bàsiques per poder reutilitzarlo.

Les dues cubes que té l’Ajuntament de Vilafranca acudeixen a aquest pou cada dia i amb l’agiua que n’extreuen reguen zones de Poblenou, Sant Julià i La Girada.

La recuperació del pou ha suposat una inversió econòmica limitada per part de l’Ajuntament que tenia el projecte en cartera des de feia temps. L’aprofitament de l’aigua, la reducció dels costos ambientals del desplaçament de les dues cubes i l’estalvi de temps han estat factors importants per tirar endavant l’actuació.

Els tres pous amb els quals ara s’obtè aigua a la vila permeten cobrir les necessitats de reg que té avui en dia Vilafranca.

Efemèrides

16 d'abril
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: