Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Vilafranca destina 20.000 euros a ajuts municipals al lloguer d’habitatges

La convocatòria va dirigida a diversos col·lectius amb dificultats com joves, pensionistes, famílies monoparentals o nombroses, persones amb càrregues familiars, amb discapacitat, en situació d’atur o provinent de desnonaments.

Un altre requisit és que les persones signants de la sol·licitud estiguin empadronades i resideixin efectivament de manera continuada a Vilafranca del Penedès, durant un mínim de 5 anys anteriors a la presentació de la sol·licitud o 15 anys discontinus. L’objectiu d’aquesta mesura és promoure l’accés a l’habitatge, tal com explica la regidora d’Habitatge Lourdes Sánchez.

L’Ajuntament de Vilafranca destina 20.000 euros a aquesta línia d’ajuts, que complementa les que ofereixen altres administracions i forma part del pla de suport a l’habitatge que està portant a terme l’Ajuntament, i del que formen part també els ajuts al lloguer derivats de la COVID-19 que s’han tramitat darrerament o el projecte de rehabilitació d’habitatges amb finalitat social i per a gent gran. Totes aquestes iniciatives s’estan tramitant des de la nova Oficina Local d’Habitatge que va obrir portes el mes de juny passat al carrer Sant Pere, 3. Segons Sánchez, el fet de tenir aquesta oficina facilita la feina.

El termini de presentació de les sol·licituds finalitza el dia 14 d’agost i es presentaran a l’àmbit d’habitatge del portal de tràmits de la web seu.vilafranca.cat. També es poden tramitar presencialment a l’Oficina Local d’Habitatge l’Ajuntament de Vilafranca, en horari d’oficina, de 9h a 14h, amb cita prèvia a través del telèfon 93 818 06 54, mitjançant el formulari específic de sol·licitud de subvenció.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: