Dimarts, 23 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La propera setmana s’inicia el període de matriculació als centres educatius de la vila

Un cop finalitzat el període de preinscripció la majoria de les famílies podran inscriure els seus fills i filles en els centres que havien triat en primera opció.

A P3, l’oferta definitiva és de 440 places. Aquesta oferta de places inclou dos grups a cada centre excepte a l’escola Pau Boada i al col·legi Sant Josep que compten amb un sol grup, cosa que representa un total de 18 grups de P3 en el conjunt de la vila. En total s’han assignat 399 places als centres de la vila. Un 95% de l’alumnat podrà anar a l’escola triada en primera opció; un 2,2% a un centre triat en altres opcions; i, finalment, 11 sol·licituds (un 2,8%) s’han assignat d’ofici en un centre no sol·licitat.
Pel que fa al 1r curs de l’ESO, que és un altre nivell que concentra una bona part de les incorporacions a un nou centre educatiu, l’oferta definitiva de places a Vilafranca és de 521, repartides en 17 grups per al conjunt d’instituts públics a més de les places disponibles als centres concertats.
En total s’han assignat 509 places als centres de Vilafranca. D’aquestes, un 90,4% s’han assignat al centre escollit en primera opció; un 7,6% a un centre triat en altres opcions; i, finalment, 10 sol·licituds (un 2%) s’han assignat d’ofici en un centre no sol·licitat. Un fet que destaca la regidora d’Educació Xell Montserrat.
Per a tots els nivells, si les escoles i instituts no han pogut admetre tot l’alumnat que l’havien demanat en primera opció, es publica una llista d’espera on consten, ordenades d’acord amb la puntuació definitiva i el número de desempat, les sol·licituds que no s’han pogut atendre. Quan es produeix alguna vacant com a resultat dels processos de matrícula, d’ajustament de l’ESO, de confirmació de continuïtat dels alumnes, o com a resultat d’una baixa fins al dia 8 de setembre de 2020, aquesta vacant s’ha d’oferir, seguint l’ordre de la llista d’espera, als alumnes que no s’han pogut admetre inicialment. Per tant, encara hi pot haver canvis respecte a les llistes que s’han publicat.
La novetat principal aquest curs a Vilafranca és l’Institut que s’instal·larà a la zona del Molí d’en Rovira. Montserrat explica que la previsió és que els barracons s’hi instal·lin a primers de setembre per poder començar el curs escolar.
Aquest curs, malgrat el nou institut de secundària, s’ha hagut de crear un grup més de primer d’ESO a l’Alt Penedès, donat l’augment d’alumnes en aquest cicle. També de sisè de primària hi ha un grup respecte el curs passat, que s’ha ubicat al Cristòfor Mestre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: