Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La plataforma CAPEC presenta al·legacions contra l’ampliació de la pedrera de Clariana

Davant la sol·licitud d’ampliació de l’àrea d’afecció de la pedrera d’extracció de carbonat de calci Maria Teresa número 4094 del municipi de l’Arboç, els integrants de la plataforma CAPEC, amb el recolzament de SOSPenedès i del Grup Ecologista del Vendrell i Baix Penedès, ha presentat al·legacions per demanar la paralització d’aquest projecte d’ampliació.

Des de la plataforma CAPEC, així com els veïns afectats de la resta de municipis de Calafell i Castellet i la Gornal; juntament amb organitzacions com la Xarxa Vendrellenca, l’Associació per la Protecció i la Defensa de la Natura de Calafell i l’Associació de Veïns de Segur i Urbanitzacions expressen el seu desacord amb el permís d’ampliació de l’àrea d’afecció de que diuen que ‘destruirà la flora i la fauna del bosc i generà encara més molèsties als veïns i veïnes de la zona.

Per aquest motiu han presentat davant la Direcció General d’Energia, Seguretat Industrial i Seguretat Minera una sèrie d’al·legacions en les que diuen que els veïns i veïnes pateixen els sorolls, les vibracions i el pols en suspensió provocats per les pedreres instal·lades als municipis de Castellet i La Gornal i de l’Arboç que es veuran agreujades Aquestes molèsties per l’ampliació de la pedrera Maria Teresa. Aquesta expansió està prevista en direcció cap al poble de La Gornal.

En aquestes al·legacions també expliquen que no s’ha tingut en compte la qualificació de protecció especial per part del Pla territorial parcial del Camp de Tarragona, ni la proximitat de la Xarxa Natura 2000 de gran part de la serralada litoral ni la presència del Parc del Foix. Des de la plataforma també expliquen que tampoc s’ha tingut en compte la presència, a la zona d’ampliació sol·licitada, de barraques de pedra seca catalogades per l’Observatori de Paisatge, potencialment subjectes a ser declarades Bé Cultural d’Interès Local per l’ajuntament de l’Arboç, i promocionades per l’Oficina de Turisme de l’Arboç en l’itinerari 3 de les “Rutes de l’Arboç”.

Des de CAPEC esperen que aquestes al·legacions prosperin i es paralitzi el procés expansiu de la pedrera, que està destruint l’entorn natural d’aquesta zona. Des de la plataforma volen aclarir que no volen destruir l’ocupació que genera les canteres, sinó que volen que no s’expandeixin i ocupin més terreny.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: