Dilluns, 25 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La festa del llibre i la rosa ha començat amb una tímida afluència de gent i molta calor

La festa del Llibre i la Rosa ha començat a les 5 de la tarda i té previst finalitzar a les 12 de la nit.

Avui dijous 23 de juliol se celebra la Festa del Llibre i de la Rosa en diversos punts de Catalunya, entre ells Vilafranca. Aquesta festa arriba després d’haver estat ajornat el Mercat de llibres i roses de Sant Jordi del 23 d’abril a causa de l’estat d’alarma que estava vigent per la pandèmia de la COVID-19. Aquesta tarda, s’està fent a la Rambla de Sant Francesc un mercat totalment diferent al tradicional, sense la participació d’entitats, per tal de comptar amb un aforament menor i disposar d’espais més amplis per a la disposició de les parades. De fet la llibreria Abacus ha muntat una extensa parada i compta amb força personal. La cap de la botiga de Vilafranca, Carlota Serdà, explicava que havien començat amb molta calor però que a mida que avança la tarda, la gent es va acostant. En la seva parada està triomfant l’obra de Carles Puigdemont o llibres infantils amb caràcter feminista.
Pel que fa a les roses, el Sant Jordi d’estiu suposa un sobreesforç també per floristes ja que tal i com explicava l’Alfonso Benítez de Beniflors al nostre país ara no és temps d’aquest tipus de flor i aquestes venen de Colòmbia, almenys les de la seva parada.
Estan vivint amb molta incertesa la jornada i esperen que la gent els hi compri la majoria de roses que enguany són únicament el 20% del que solen portar.
A banda de venda de llibres i roses, la Rambla de Sant Francesc compta amb una parada del Servei de Cultura de l’Ajuntament on s’han disposat tots els autors i autores locals per signar els seus llibres i xerrar amb els lectors. És el cas del Ramon Grau que acaba de publicar la segona part de Vali la Valenta. Una segona part que sorgeix gràcies a la bona acollida que va tenir la primera.
La festa del Llibre i la Rosa ha començat a les 5 de la tarda i té previst finalitzar a les 12 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: