Dijous, 20 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Festa del Llibre i de la Rosa de Vilafranca supera les expectatives dels paradistes

Les vendes de llibres van anar molt millor que les de roses.

Tot i que la imatge que oferia la rambla de Sant Francesc aquest dijous al vespre no té res a veure amb la confluència massiva de públic que es viu habitualment per Sant Jordi en el mateix espai, el cert és que per la majoria de parades que van participar de la festa al final del dia oferien un missatge de força satisfacció. De fet no es tractava d’igualar Sant Jordi, sinó de reivindicar un inici a la sortida de la crisi generada per la pandèmia. Les vendes de llibres van anar molt millor que les de roses.
Des de les cinc de la tarda i fins a la mitja nit es van instal·lar una desena de parades a la rambla, que estava perimetrada amb tanques per tal de controlar les entrades i sortides. Un equip de protecció civil oferia gel hidroalcohòlic abans d’entrar i es recordava l’obligatorietat de portar la mascareta posada. A primera hora feia molta calor i per tant no hi havia gaire públic, però a partir de quarts de vuit del vespre es va començar a veure més moviment.
Les llibreries que hi participaven, La Cultural i l’Abacus, van quedar prou satisfetes per les vendes.
En relació al llibre més venut totes coincidien a assenyalar la novetat del dia, ‘M’explico’ de Carles Puigdemont.
En general, hi havia una sensació estranya, però també d’optimisme, per unes vendes que volen pal·liar les pèrdues per no haver pogut celebrar el Sant Jordi el 23 d’abril, per l’estat d’alarma.
Si parlem de les roses aquí cal fer un comentari diferent. Conscients de la situació les floristeries ja van encarregar molt menys producte, provinent de l’estranger, perquè al juliol no és època de roses a casa nostra. Una flor que en aquest època necessita molta més hidratació. Com que les expectatives eren més baixes al final del dia també hi havia una sensació positiva de la jornada.
A Vilafranca des de fa una colla d’anys l’Ajuntament munta una parada per que els autors penedesencs signin els seus llibres. També hi era en aquesta ocasió amb la participació d’una quinzena d’autors.
La resposta dels autors va ser molt positiva però en aquesta ocasió van tenir poques visites.
La celebració de la festa del llibre i la rosa ha estat una experiència única i tothom espera que l’any vinent es pugui tornar al Sant Jordi tradicional. En aquest sentit s’ha proposat als autors que, si volen, poden tornar a signar els seus llibres l’any que ve.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: