Dimecres, 1 de Desembre de 2021
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP reclama que els ajuntaments respectin el dret de tots els ciutadans a empadronar-se

Els cupaires denuncien la situació en diferents ajuntaments de la comarca en considerar que s’apliquen criteris arbitraris per impedir l’empadronament.

La plaça de la Vila va acollir ahir dimecres a la tarda una concentració en que van participar diversos col·lectius que lluiten per el dret a l’habitatge i contra el racisme per demanar que des de les administracions, i sobre tot en aquest cas els ajuntaments, facilitin el dret a l’empadronament.
Des de la Territorial de la CUP al Penedès remarquen que han detectat múltiples impediments a certs col·lectius per que puguin exercir el seu dret a empadronar-se en els ajuntaments on viuen. Txus Magallón recordava que el padró és una eina imprescindible per fer una radiografia real de les persones que viuen en un municipi, i al mateix temps és la porta d’entrada per poder accedir a les polítiques públiques de les diferents administracions.
Magallon demanava als ajuntaments poder seure al voltant d’una taula per tal de poder tractar aquesta qüestió i trobar la manera de garantir aquest dret a tots els ciutadans.
Els assistents mostraven pancartes amb les com ‘Sense padró no som res’ o ‘Volem empadronar-nos a la nostra vila’.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: