Dimecres, 29 de Març de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La CUP engega una campanya per defensar el dret a l’empadronament als municipis del Penedès

El 8 de juliol han convocat una concentració a Vilafranca per fer visibles aquestes situacions detectades en diferents municipis del Penedès.

Representants polítics de la CUP han explicat en una roda de premsa a la plaça de la Vila de Vilafranca, davant de l’Ajuntament, la campanya que sota el lema ‘L’empadronament és un dret i no una carrara d’obstacles’ impulsen per tal de posar sobre la taula les dificultats que es troben alguns ciutadans per empadronar-se en els seus ajuntaments.
Des de la CUP expliquen que han detectat que persones que no tenen llar, persones que no tenen títols de propietat o lloguer, i persones que no tenen documents acreditatius de la seva identitat, s’estan trobant amb moltes dificultats en diferents municipis de la comarca per poder-se empadronar. En aquest sentit, Txus Magallón comentava que el padró és un dret que donar pas a poder accedir a altres drets bàsics com ara els ajuts de l’administració, la sanitat o l’educació. Des de la CUP consideren que s’apliquen un seguit de criteris restrictius amb els quals es discrimina una part de la població.
Han volgut presentar accions que sí es poden fer des de per facilitar l’empadronament dels ciutadans, i en aquest sentit regidores de la CUP a Mediona recordaven que quan van entrar al govern municipal es van trobar amb força dificultats a nivell administratiu ja que no existeix un protocol unificat.
Mireia Bosch i Aina Llotje consideren que és un procés que queda molt en mans del govern municipal de torn i de la seva ideologia.
Sobre aquesta qüestió han volgut també que el padró ha de servir només per aixecar acta dels veïns que viuen en un municipi; però que en cap cas ha de servir per lluitar per exemple contra l’ocupació ni contra la immigració.
En el cas concret de Vilafranca, Magallón explica que amb ells s’han posat en contacte 72 persones, i en 41 casos han detectat irregularitats en la gestió del padró.
El proper 8 de juliol a les 8 del vespre han convocat una concentració a la plaça de la Vila de Vilafranca per denunciar aquestes situacions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: