Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Comissió de la Verema incorpora representants de Salut per prevenir riscos contra la Covid

L’Ajuntament de Vilafranca reuneix la Comissió de la Verema amb presència de representants de Salut per prevenir possibles riscos davant la Covid-19.

Aquest dijous al migdia l’Ajuntament de Vilafranca ha reunit virtualment la Comissió de la Verema de l’Alt Penedès.
Enguany, amb l’amenaça de la Covid-19, la comissió ha convocat representants tècnics del Departament de Salut, encapçalats pel gerent de l’Àmbit Metropolità Sud, així com representants dels Departaments d’Agricultura i de Treball, Afers Socials i Famílies.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, s’ha posat al capdavant de la comissió tenint en compte aquestes circumstàncies excepcionals i ha parlat d’aquesta qüestió en el transcurs del programa ‘Diàlegs amb l’alcalde’, entrevistat pel director de Ràdio Vilafranca i Penedès TV Joan Beumala.

‘Diàlegs amb l’alcalde’ s’emet a les 14:30 a la ràdio i la televisió, amb reposicions a les 18:30 i a les 23:30h per Penedès TV.

A la reunió de la Comissió de la Verema, els assistents han exposat les diferents visions sobre una campanya de la verema que enguany es durà a terme en el context de la Covid-19. Un dels acords de la reunió ha estat la creació d’una comissió permanent que elaborarà uns protocols d’actuació per a una verema segura des del punt de vista de salut pública. L’acord haurà de ser validat pel plenari de la comissió.

La Comissió de la Verema és un ens que, des de fa més de 25 anys, aglutina un ampli ventall d’institucions i organitzacions. A la comissió hi ha sindicats de treballadors, organitzacions agràries i representants de l’administració pública. La seva funció és el treball concertat amb motiu de la collita del raïm, la finalitat del qual és que aquesta es desenvolupi en les millors condicions possibles per als treballadors, els viticultors i la ciutadania de Vilafranca i de la comarca del l’Alt Penedès.

La Comissió de la Verema està formada per l’Ajuntament de Vilafranca, que la presideix, l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia, l’Oficina de Treball de Vilafranca-SOC, el Consell Comarcal de l’Alt Penedès, els Mossos d’Esquadra, la Inspecció de Treball de Catalunya, l’Àrea de Treball i Immigració de la Subdelegació del Govern a Barcelona, els sindicats UGT i CCOO, l’INCAVI, l’Institut Agrícola Català de Sant Isidre, l’Associació Vinícola Catalana, l’Associació de Viticultors del Penedès, la DO Penedès, l’Associacio d’Elaboradors de Cava (AECAva), la JARC, la Unió de Pagesos, CEVIPE, COVIDES, Càritas, Creu Roja de Vilafranca i les ETTs del territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: