Dimarts, 1 de Desembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es continua treballant per fer els actes folklòrics de la Festa Major de Vilafranca

Els administradors i l’Ajuntament han descartat ja fer els actes de la Festa Major dels Petits, donat que és molt complicat garantir les mesures de seguretat exigides.

Poc a poc es van desvetllant qüestions relacionades amb la Festa Major de Vilafranca d’aquest any, que haurà d’adaptar les seves activitats a les normatives que es van implantant al voltant de la situació sanitària provocada per la COVID 19. Des de l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament, el tècnic Àngel Hom remarca que està sent un any molt complicat en que s’està treballant amb intensitat de cara a garantir la seguretat i l’aplicació de totes les mesures sanitàries en vigor. Una de les qüestions que es vol acabar de lligar aquesta setmana són les exhibicions folklòriques, cercaviles i processons bàsicament. Intervenen molts actors i la decisió es presentarà segurament la propera setmana.
Entre les qüestions que sí s’han concretat, hi ha la suspensió de la Festa Major dels petits, que se celebra habitualment l’1 de setembre a la tarda, i que aquest any no es farà.
Normalment abans de finalitzar el curs escolar ja s’han fet els tràmits per tal que els infants s’apuntin als balls que volen ballar, però enguany a causa del tancament de les escoles que es va fer el mes de març i el posterior confinament el procés no es va arribar ni a engegar.
Aquesta setmana ha transcendit finalment aquesta decisió de no dur a terme l’acte del dia 1 de setembre a la tarda, davant les dificultats per poder garantir les mesures de seguretat sanitària la decisió ha estat de suspendre-la definitivament.
Aquest dijous, en declaracions al programa Penedès Gamma Extra de Ràdio Vilafranca, l’administrador Pere Nin explicava que el seu principal objectiu és fer una festa major sense aglomeracions i sobre tot sanitariament segura. Reconeixia que tot plegat està sent molt complicat, i que totes les activitats han de passar els controls de diferents experts en sanitat i seguretat, a banda de tenir el vist-i-plau de l’ajuntament que en darrer terme acaba sent el responsable dels actes que s’organitzin.
Aquesta seria una mesura més de les que els administradors estant treballant en aquests darrers mesos per tal de poder fer la millor de les festes majors possible. En aquest sentit, de cara a la propera setmana els administradors podrien convocar una roda de premsa per tal de concretar algunes de les qüestions en que estant treballant. Així segurament es faran petits actes escampats en diferents punts de la vila amb la voluntat d’evitar al màxim aglomeracions.
Es podria tractar per exemple de fer petites tronades en llocs emblemàtics dels barris de la vila, o cercaviles i processons puguin ser substituïdes per ballades puntuals en places i carrers repartides també per els barris de Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: