Dimecres, 30 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

En el ple municipal d’aquest juliol es presentarà una moció de suport al vilafranquí Adrián Sas

Aquest dimarts l’Ajuntament de Vilafranca tornarà a celebrar el ple ordinària de forma telemàtica, a partir de les set de la tarda.

El podreu seguir en directe a l’streaming de RTV Vilafranca i també, en aquesta ocasió per Ràdio Vilafranca. Aquest dilluns el grup de suport al cas de l’Adrian Sas va fer una roda de premsa a la plaça de la Vila per explicar la moció de suport que es presentarà al Ple, a través de la CUP.
L’origen del cas es remunta a l’1 d’octubre del 2018, durant les protestes pel primer aniversari del referèndum d’autodeterminació de Catalunya, quan es van produir nombroses mobilitzacions arreu del país, una de les quals es va fer davant del Parlament.
El Carles José, del grup de suport, va llegir el contingut de la moció , assenyalant que entre les persones detingudes en els mesos posteriors a aquella jornada hi ha el vilafranquí Adrián Sas, al que se l’acusa de desordres públics, atemptat contra l’autoritat i lesions, en un judici que s’ha de celebrar el 17 de novembre i on es personen com acusació tant la fiscalia, que li demana 7 anys de presó, com també la Generalitat que n’hi demana 5 i mig.
Tant el grup de suport, com Baula Xarxa Solidària i la CUP de Vilafranca només contemplen una sentència absolutòria.
A l’acte també hi va intervenir l’Adrián Sas, que explicava perquè s’exigeix a la Generalitat la retirada dels càrrecs, recordant que se’ls va demanar mobilitzar-se i després se’ls va reprendre policialment.
També va explicar en primera persona el dia de la detenció que , segons va dir, es va fer de males maneres i d’una forma denigrant.
A la roda de premsa hi havia també familiars i representants del grup de suport, així com de Baula Xarxa Solidària, la CUP i altres representants d’entitats i col.lectius de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: