Dilluns, 2 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els treballadors de Marelli als Monjos veuen precipitada la decisió de l’empresa de fer un ERO

Des de l’1 de juliol hi ha aquesta proposta, però els treballadors consideren que l’anunci de Nissan de retardar els tancaments a Catalunya, haurien de paralitzar aquesta situació a Marelli

Dilluns al matí els treballadors d’aquesta empresa situada al polígon de Santa Margarida i els Monjos es concentraven davant de les seves instal·lacions per fer palès el seu malestar davant la decisió que ha pres la direcció d’aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació. Des de la secció sindical de CCOO a Marelli, Carles Burgos apuntava que l’1 de juliol l’empresa els comunicava aquesta decisió, en un moment en que Nissan plantejava el seu tancament a final d’aquest any. A hores d’ara però, sembla que Nissan allargarà la decisió fins a junt de 2021 i des de les administracions plantegen poder allargar-ho fins el 2022. Els treballadors consideren que aquesta situació fa variar completament el plantejament de primers de juliol i demanen esperar a veure què decideix Nissan, una situació que la direcció de Marelli als Monjos no comparteix.
De fet aquest dilluns es feia una reunió amb la direcció de l’empresa, i n’hi havia una altra de prevista per dijous, per mirar d’arribar a algun acord. Els treballadors demanen temps, principalment per esperar a la decisió definitiva de Nissan, i no precipitar una situació que pot acabar sent perjudicial per la plantilla. Burgos apuntava que són la única empresa subcontractada per Nissan que està negociant un Expedient de Regulació.
La proposta que fa l’empresa en aquests moments és de 37 dies i 22 mensualitat, que des de CCOO consideren del tot insuficient.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: