Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Servei de Joventut del Consell Comarcal ha atés 406 consultes durant el confinament

La crisi de la Covid-19 va coincidir amb el moment àlgid del procés d’orientació acadèmica i professional que habitualment es duu a terme als instituts i als equipaments juvenils de la comarca.

Al llarg del curs el Servei Comarcal de Joventut organitza tallers d’orientació acadèmica i professional a les escoles i els instituts, però el gruix de les consultes s’atenen durant els mesos de primavera, quan molts estudiants de l’últim curs d’ESO i de Batxillerat han de prendre decisions pensant en el seu futur professional. Per aquest motiu, més del 60 % de les consultes han estat sobre educació i formació. De les consultes recollides, el major gruix corresponia a persones entre 16 i 19 anys.
Les consultes s’han fet majoritàriament amb els i les joves, però en alguns casos han estat acompanyats per membres de les seves famílies. Han plantejat preguntes sobre el funcionament del Sistema Educatiu, possibles itineraris acadèmics, sobre les assignatures que havien d’escollir, les preinscripcions i segones oportunitats, entre d’altres. També s’han interessat per la recerca de feina, l’autoocupació i els ajuts de Garantia Juvenil per a les persones joves que es donen d’alta com a treballadors autònoms.
De les 406 consultes rebudes entre el 17 de març i el 30 de juny, 368 s’han atès de manera telemàtica i 38 de manera presencial. Actualment ja hi ha la possibilitat d’acordar cita prèvia per atenció presencial, però la major part de les consultes es continuen atenent de manera telemàtica perquè les persones joves estan molt familiaritzades amb aquestes eines.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: