Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PUOSC 2020-2024 destinarà més de 14 milions d’euros a la Vegueria Penedès

En concret, a l’Alt Penedès es faran 63 actuacions i es destinaran més de 6 MEUR. Algunes de les actuacions, entre altres, seran la urbanització de la plaça de l’Oli i la millora del Mercat de la Carn

Aquest dimarts a la tarda, el Castell de Subirats ha acollit la presentació de la resolució provisional del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) per part de la consellera de la Presidència, Meritxell Budó. El pla està dotat de 250 milions d’euros, dividits en 2 línies de subvencions. 160 milions la primera i 90 milions la segona i destinada a municipis de menys de 5000 habitants. Budó destacava que el govern de la Generalitat no entén la construcció del país sense passar per la construcció dels municipis i per això s’aposta per una inversió al món local amb el principal objectiu de reactivar el territori.
A la roda de premsa també era present el secretari d’Administracions Locals i de Relacions amb l’Aran, Miquel Àngel Escobar, que remarcava que el PUOSC tindrà un impacte sobre l’economia general que generarà economia de proximitat.
El pla dotarà la Vegueria Penedès de 14.125.000 euros amb un total de 137 actuacions. En concret el Garraf rebrà 940.000 euros per a 9 actuacions; a l’Alt Penedès es faran 63 actuacions i es destinaran més de 6 MEUR; el baix Penedès rebrà més de 2MEUR per 26 actuacions i l’Anoia més de 4MEUR per a 39 accions en total. A l’Alt Penedès destaquen, entre moltes altres, la urbanització de la plaça de l’Oli i la millora del Mercat de la Carn a Vilafranca, la rehabilitació i adaptació de l’alberg projectat per al conjunt d’edificis de l’antiga escola Guerau de Peguera de Torrelles, la dotació de servei de clavegueram a una part de Vilobí o la millora dels serveis de fibra òptica, xarxa d’aigua i enllumenat i instal·lacions d’equipaments d’Olèrdola.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: