Dimarts, 29 de Setembre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Creu Roja Alt Penedès ha atès més de 2.000 persones des de l’inici de la crisi sanitària

Creu Roja es va posar en marxa el 13 de març atenent les persones més afectades per la Covid-19 de la comarca sota el paraigua de la campanya #CreuRojaRespon.

Des de llavors fins ara, l’entitat ha atès 2.136 persones i ha fet 3.157 intervencions. També ha incorporat una seixantena de persones voluntàries noves, la majoria dones, arribant a la vuitantena de voluntaris. D’altra banda, ha recaptat uns 4.000 euros en diverses iniciatives solidàries a la comarca.

A l’inici de la pandèmia, Creu Roja va centrar l’atenció en els seus usuaris. Però l’evolució de la situació sanitària, econòmica i social, va fer que l’entitat hagués d’atendre també moltes famílies que mai abans s’havien adreçat a Creu Roja.

Les intervencions que ha fet Creu Roja estan dividides en diferents àmbits: intervenció social, salut, educació i ocupació. Ara, a més, comença el projecte de recuperació per restablir totes les tasques que havien quedat aparcades per l’emergència.

Els voluntaris, per exemple, estan trucant aquests dies per oferir informació i assessorament en la recerca de feina.
Un altre dels fronts oberts és l’acollida de treballadors temporers de cara a la verema. La Creu Roja s’encarrega cada estiu d’habilitar un alberg provisional per donar servei als treballadors que no tenen on allotjar-se. Una tasca que s’haurà d’adaptar a les circumstàncies actuals.

Finalment, des de Creu Roja Alt Penedès han volgut destacar la implicació de persones joves que han dedicat el seu temps a fer de voluntàries durant els mesos més durs de la pandèmia, donada la major vulnerabilitat de la gent gran davant el coronavirus.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: