Dissabte, 2 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca va acollir dissabte una concentració amb motiu del Dia de les Persones Refugiades

L’Associació ‘Unitat contra el feixisme i el racisme de Vilafranca’ va voler fer una acció de conscienciació amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades.

La trobada es feia a la plaça de la Vila a 2/4 de 6 de la tarda, convocada per la ‘Unitat contra el feixisme i el racisme de Vilafranca’, i va reunir persones de diferents orígens amb pancartes reclamant la regulació de les persones refugiades, la igualtat de drets entre tots els ciutadans, la fi d’actituds racistes i la derogació de la llei d’estrangeria.
Fatou Seka, en nom de l’organització, comentava que els hauria agradat ser més gent a la plaça i recordava que les accions per tal de continuar conscienciant la població en el respecte i l’acceptació de l’altre són importants.
La intenció és construir una nova realitat lliure de violències racistes, amb drets i oportunitats per tothom i on no es deixi a ningú enrere. Una nova realitat on es respecti i es garanteixi els drets de les treballadores, temporeres, de la llar, de les cures, de la ferralla o de la manta. Una nova realitat on totes les persones es puguin empadronar als pobles i ciutats on viuen, sense obstacles burocràtics i ser reconeguts com part de la població i on l’accés al treball sigui realment un dret com a tal i desvincular-ho de les necessitats del mercat de mà d’obra. Per això, Seka explicava que demanen també la derogació de la llei d’estrangeria.
Demanen construir una nova realitat on ‘volem acollir’ no sigui només una voluntat sinó un fet. En el decurs de la concentració és va fer un mur simbòlic amb capses davant de la façana de l’ajuntament amb diferents lemes contra el racisme, la xenofòbia i el feixisme.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: