Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca s’ha sumat a les protestes contra el racisme que s’han viscut arreu del mon

Aquest diumenge al matí es va convocar una concentració antiracista a la plaça de la vila, que rebia el suport de l’Associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Vilafranca.

Davant dels últims esdeveniments als Estats Units així com la situació que viuen els temporers a Lleida i totes les mostres de racisme cap a les persones negres, la Comunidad Africana y Afrodescendiente en España convocava la concentració a la Plaça de la Vila de Vilafranca per la memòria de George Floyd, les vides negres i en contra del racisme. Un acte que va comptar amb una notable presència de persones.
L’activista Fatou Secka que va ser l’encarregada de llegir el manifest es mostrava emocionada pel suport rebut.

En un moment determinat Fatou Secka va demanar al públic de la plaça que fes el gest agenollat, i va ser un moment molt emotiu.

L’associació Unitat Contra el Feixisme i el Racisme Vilafranca assenyala que ‘és temps de fer costat als nostres veïns i veïnes i impulsar lluites unitàries contra el racisme, la xenofòbia, la discriminació i el feixisme’.

La concentració es va fer seguint les indicacions sanitàries, amb l’us obligatori de mascareta i mantenint la distància de seguretat d’un metre i mig entre persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: