Dissabte, 4 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UP reclama al Govern que no substitueixi al cos de guaites forestals per càmeres de vigilància

Unió de Pagesos considera que, malgrat les millores aportades per les noves tecnologies, avui dia el factor humà encara és clau.

És clau per determinar l’origen del foc i demana a la Generalitat que mantingui l’actual xarxa de torres de vigilància i el personal laboral contractat específicament per les campanyes forestals de juny a setembre. A més, animem al Govern que doti aquesta vigilància de personal suficient per garantir-la completa en totes les torres de guaita durant tots els dies de la campanya d’estiu, ja que els últims anys, la vigilància per guaites forestals s’ha vist reduïda significament i, en moltes torres, únicament s’està oferint una vigilància parcial d’uns dies a la setmana. Els avisos per mòbils i càmeres de seguretat ofereixen un increment d’informació que s’ha de poder valorar i comprovar in situ, per personal qualificat i amb àmplia experiència, abans d’activar les sortides efectives de bombers i Agrupacions de Defensa Forestal.
Unió de pagesos considera que la xarxa de guaites forestals són necessaris per garantir una vigilància permanent a tot el territori i determinar la perillositat dels focus detectats, per tant, cal mantenir-los dins el model de vigilància i detecció d’incendis forestals.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: