Dimecres, 5 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Últims dies per sol·licitar els ajuts per al pagament del lloguer

El Servei d’Habitatge del Consell Comarcal de l’Alt Penedès tramita els ajuts per al pagament del lloguer que atorga la Generalitat.

El Servei Comarcal d’Habitatge està atenent les consultes sobre els ajuts per al pagament del lloguer que ha convocat l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i per ajudar a fer-ne la sol·licitud.
Enguany, coincideixen en el temps dues convocatòries de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. D’una banda la convocatòria ordinària, que té com a finalitat facilitar l’accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a les persones en risc d’exclusió social; i de l’altra la convocatòria adreçada exclusivament a les persones de més de 65 anys.
En tots els casos, cal que l’habitatge llogat sigui l’habitatge habitual i que la persona sol·licitant de l’ajut sigui el titular del contracte de lloguer, els ingressos de la unitat familiar no poden superar els establerts a les bases de cada convocatòria i cal tenir el lloguer domiciliat en una entitat bancària.
L’import dels ajuts és un percentatge fix sobre l’import de la renda de lloguer anual, i es calcula sobretot en funció dels ingressos i del nombre de membres de la unitat familiar.
El termini de sol·licitud és el divendres 3 de juliol. Les sol·licituds s’han de presentar preferentment de manera telemàtica per evitar el risc de contagi, desplaçaments innecessaris i pèrdua de temps o d’hores de feina. Per això, des del Servei d’Habitatge del Consell Comarcal es recomana fer una primera consulta per correu electrònic () o per telèfon (608 757 665 o 667 991 514) si sorgeix alguna dificultat amb la tramitació electrònica. Si finalment és necessari fer una visita presencial per resoldre dubtes o perquè no es disposa d’accés a Internet, a través del mateix correu electrònic o per telèfon, es podrà demanar cita prèvia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: