Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Segons el PSC l’ingrés mínim vital arribarà a unes 2.000 persones a Vilafranca

Els socialistes consideren que la mesura permetrà als ajuntaments poder ajustar les seves polítiques socials per complementar aquest IMV estatal, facilitant més polítiques de reinserció laboral.

El primer secretari del PSC a Vilafranca, Francisco Romero, ha valorat la recent aprovació per part del Consell de Ministres de l’Ingrés Mínim Vital. En una roda de premsa telemàtica, Romero ha considerat que es tracta d’un nou dret que marcarà un abans i un després en la lluita contra la desigualtat i l’ha qualificat d’una de les polítiques més ambicioses de la història de l’estat a favor de la igualtat d’oportunitats.
Segons Romero a Vilafranca seran més de 2.000 persones les que podran ser-ne beneficiàries, i 500 d’elles són infants que es troben sota el llindar de la pobresa. La situació d’aquestes famílies s’ha agreujat amb la crisi del COVID19 i segons les dades que es gestionen des de l’àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Vilafranca, aquest nombre pot anar augmentant en els propers mesos.
La tramitació, amb efectes des d’1 de Juny, es pot fer a la web de l’Institut Nacional de la Seguretat Social, que és qui reconeixerà aquest nou dret social.
Des del PSC vilafranquí remarquen que representa canviar un model de caritat i beneficència a un dret social públic de redistribució de la riquesa. Romero assegura que fins ara des dels governs autonòmics i dels ajuntaments s’ha fet de manera subsidiària el que s’ha pogut.
A partir d’aquest ingrés vital, des dels Ajuntaments i la Generalitat es podrà complementar segons la situació de les famílies, i millorar les polítiques socials a nivell local.
En aquesta roda de premsa, des de la Comissió Executiva Local del PSC han volgut avançar que han traslladat als seus representants al govern central, la necessitat d’accelerar la convocatòria de nous fons FEDER. Aquesta mesura suposaria, explicava Romero, poder posar en marxa programes de redistribució de la inversió pública a les ciutats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: