Dimarts, 26 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
L’INCAVI presenta resultats d’estudis sobre el paper dels llevats en l’elaboració de vins

L’INCAVI presenta resultats d’estudis sobre el paper dels llevats en l’elaboració de vins

Els llevats són els microorganismes encarregats de transformar els sucres del raïm en alcohol, el que dona peu a la fermentació alcohòlica.

Tenen un paper important en els processos de vinificació i també a l’hora de diferenciar els perfils sensorials dels vins. L’INCAVI i l’IRTA, a través del grup de I2VI, desenvolupen diferents estudis de recerca encaminats a transferir al sector bones pràctiques en l’ús de llevats en l’elaboració de vins. Aquesta setmana, a través de dues jornades tècniques en línia, es presentaran alguns resultats d’aquesta recerca amb l’objectiu de difondre els avenços obtinguts i la seva aplicabilitat amb tècnics i enòlegs dels cellers participants.
Avui sota el títol “Eines biològiques per fer front al canvi climàtic en l’elaboració de vi” s’han presentat els resultats de l’activitat demostrativa sobre com l’ús de diferents espècies de llevat durant el procés fermentatiu pot ajudar a pal·liar els efectes que l’escalfament global està provocant en l’elaboració de vi dins dels cellers. La segona jornada serà aquest dijous, a les 10h, i posa l’accent en els llevats autòctons. Amb el títol de “Millora de l’aplicabilitat de llevats autòctons com a eina per a la tipificació dels vins”, es presenten els darrers avenços obtinguts.

Per inscriure’s, cal fer-ho a través de Ruralcat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: