Dimarts, 3 d'octubre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les mesures que hem pres durant la pandèmia de coronavirus han vingut per quedar-se

La doctora Lourdes Gabarró explica que és molt important no abaixar la guàrdia ara que ha passat el pitjor de la pandèmia i encarem l’anomenada «represa».

La responsable de malalties infeccioses de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, la doctora Lourdes Gabarró ha explicat a Ràdio Vilafranca i Penedès Televisió que és molt important no abaixar la guàrdia ara que ha passat el pitjor de la pandèmia i encarem l’anomenada «represa».

Gabarró ha apuntat que «res serà el que era» i que hem d’interioritzar que les mesures que hem pres durant l’emergència sanitària han vingut per quedar-se.

La doctora ha insistit que encara continua havent-hi casos de coronavirus i persones ingressades amb aquesta patologia, tot i que arribin en compta-gotes. Per això, l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès compta amb una àrea reservada i preparada exclusivament per la Covid-19, mentre el centre va recuperant poc a poc la normalitat.
Gabarró ha recordat que «la solució definitiva» contra aquesta malaltia no la té ningú.

Sobre la probable estacionalitat del virus i la possibilitat que hi hagi un rebrot més endavant, Gabarró ha apuntat que el coronavirus té un comportament similar al de la grip, tot i ser més agressiu. Això vol dir que durant la tardor vinent és possible que els dos virus convisquin.

Sobre l’actuació dels equips de professionals sanitaris durant la pandèmia, la doctora Gabarró ha dit que ha estat un repte i una situació molt complicada però que l’esforç i l’organització ha permès una bona resposta, malgrat tot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: