Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès i Garraf es mantindran per tercera setmana a la fase 2 de desconfinament

Fins a última hora es mantenia el dubte sobre si Barcelona passaria a la fase 3 a partir d’aquest dilluns, però finalment la Generalitat no ha fet aquesta sol·licitud al govern de l’estat.

Com que fa una setmana l’Alt Penedès i Garraf van demanar retornar a la zona sanitària metropolitana sud, per obrir vies de comunicació amb Barcelona, ara també aquestes dues comarques es troben que no passaran a fase 3 fins d’aquí una setmana. L’alcalde de Vilafranca i delegat del Govern al Penedès, Pere Regull, ha reconegut que l’Alt Penedès es troba en uns indicadors sanitaris que permetrien passar a fase 3, i que personalment preferiria passar-hi.
Regull reconeix que prendre decisions de mobilitat en aquesta circumstància provocada per la Covid és complicat i que es poden produït incongruències.
Però s’ha atès a pressions de sectors econòmics de restauració i turisme del Garraf i també de l’Alt Penedès, i a pressions de ciutadans amb familiars a la zona metropolitana que prefereixen mantenir la mobilitat amb Barcelona i el seu entorn.
Sigui com sigui Pere Regull assenyala que va ser important per l’activitat econòmica local passar a la fase 1 abans que Barcelona, però que en aquests moments no és tant determinant no entrar a fase 3. També assenyala que quan l’estat d’alarma finalitzi la Generalitat s’ha de posar a treballar d’immediat en el desplegament de serveis a l’àmbit de gestió de la vegueria del Penedès.
Així, i de moment, es mantenen per la setmana vinent les mateixes restriccions i prevencions sanitàries a l’Alt Penedès i Garraf, corresponent a la fesa 2 de desconfinament, permetent la mobilitat cap a Barcelona.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: