Dissabte, 23 de setembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Alt Penedès i el Garraf podrien no passar de fase dilluns per la reunificació amb Barcelona

El fet que des d’aquest dilluns l’Alt Penedès i Garraf s’hagin reunificat a la zona sanitària Barcelona Sud pot comportar adaptar-se al seu ritme, i no passar a la fase 3 fins el 22 de juny.

La Generalitat proposarà al govern espanyol que les regions sanitàries de Girona i la Catalunya Central passin a la fase 3 del desconfinament dilluns que ve, dia 15 de juny. Una data en la que en principi l’Alt Penedès i Garraf preveien també fer el pas a la fase 3. Una situació però que podria no donar-se ja des de dilluns les dues comarques han tornat a integrar-se, segons es publica al BOE, a l’àrea sanitària metropolitana Barcelona Sud que no passaria a la fase 3 segurament fins el dilluns 22 de juny.
De moment doncs, si el ministeri de Sanitat dona el vistiplau a la proposta del Departament de Salut, Girona i Catalunya Central se sumarien al Camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu i l’Aran, que continuarien a la fase 3.
D’altra banda, la regió sanitària de Lleida, la de la ciutat de Barcelona i les metropolitanes Nord i Sud es mantindrien a la fase 2 a la qual han entrat aquest dilluns, i arrossegant el Garraf i l’Alt Penedès a mantenir-se una setmana més en fase 2 adduint qüestions de mobilitat. D’aquesta manera serien tres setmanes en total les que els nostres territoris estarien en fase 2.
Precisament sobre mobilitat entre els diferents territoris la Federació Empresarial del Gran Penedès ha emès un comunicat on demana a les administracions tant catalana com estatal que es permeti a nivell europeu la circulació entre zones amb el mateix nivell sanitari.
Neus Lloveras, presidenta de la Federació, recorda que durant aquests mesos el sector del comerç, la restauració i el turisme han estat tancats i han patit molt. Considera que ara cal poder buscar eines que permetin una certa reactivació d’aquests sectors.
Tot i que el comunicat és previ a les informacions que des de dilluns al vespre apunten la integració de l’Alt Penedès Garraf a Barcelona Sud millorant la seva connectivitat, Lloveras ja apuntava que cal que a nivell català es faciliti la mobilitat entre zones amb el mateix nivell sanitari.
No es descarta però que, al llarg de la setmana, la proposta que fa el govern català pugui variar, si els indicadors sobre l’evolució de la pandèmia a la zona de Barcelona són favorables.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: