Divendres, 9 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La represa de la restauració apunta a una lleugera recuperació de vendes de vins Penedès

El director del Consell Regulador de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha explicat que la crisi de la Covid-19 els ha afectat de manera contundent.

Els vins amb DO es venen en un 60% a través del canal HORECA, és a dir a hotels i restaurants, mentre el 40% es distribueix per el canal alimantació. Les mesures de tancament de bars i restaurants en el confinament han provocat en els últims tres mesos una baixada als vins amb DO Penedès d’un 60%.
Des de fa algunes setmanes ja obren bars i restaurants amb algunes restriccions, però els establiments i distribuïdors tenien estocs, de manera que no ha estat fins ara que s’ha començat a notar una revifada.
Un altre aspecte negatiu de la pandèmia ha estat el tancament dels mercats internacionals, de les exportacions. També en aquest sentit ara comencen a obrir-se alguns mercats.

Des de la DO es demana a tothom molta precaució i que es respectin les mesures de prevenció, perquè el retorn a un confinament seria greu. Si no es produeix aquest retorn i s’avança amb l’activitat de la manera com s’està produint en aquests moments es preveu una certa remuntada de vendes, que podria suposar al cap de l’any la caiguda d’un 30% final.
Francesc Olivella assenyala que, sigui com sigui, el 2020 serà un any molt complicat, perquè s’arrosseguen estocs de producte des del 2018, perquè la Covid-19 ha generat encara més estocs i perquè la verema serà també difícil per els estralls que està provocant el maldiu a les vinyes del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: